Novo. Zabavno. Svaki dan

PUCNJAVA U FIRMI U BEOGRADU Otpušteni radnik (30) počeo pucati na bivše kolege, pobjegao u stan i…

204

U Ruzveltovoj ulici u Beogradu kod broja 55 danas se dogodila pucnjava u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, dvije osobe su teško ranjene, dok je napadač kasnije u svom stanu pokušao da se raznese bombom!

Kako se nezvanično doznaje, Nebojša S. (30), koji je dobio otkaz prije nekoliko dana u firmi “Privredni savetnik za informacione tehnologije”, koja se bavi izradom softwarea, izrevoltiran je došao u prostorije gdje je nekada radio. On je izvadio pištolj i jednom zaposlenom pucao direktno u glavu, a zatim je nastavio da puca.

Kako je navedeno iz MUP-a, on je oko 11 sati ispalio više projektila iz pištolja u pravcu dvojice radnika, dok je treći skočio kroz prozor.

– Prvo smo primili poziv za Ruzveltovu, a poslije nekoliko minuta i da je osoba skočila kroz prozor u Ulici Nikodina Milaša, što je nedaleko odatle – izjavila je Nada Macura, predstavnica za javnost beogradske Hitne pomoći.

Napadač je, kako se nezvanično doznaje, uspio da pobjegne sa lica mjesta i uputio se u stan u Ulici vojvode Savatija gdje je aktivirao bombu i pokušao da izvrši samoubistvo. U stanu je izbio požar nakon toga.

On je pronađen u stanu s teškim tjelesnim povredama i prebačen je na reanimaciju Urgentnog centra.

Pucnjava se, inače, dogodila u neposrednoj blizini Novog groblja, gdje se danas obilježava godišnjica smrti bivšeg premijera Srbije Zorana Đinđića.